banner

Stopzetting Zin&Zo-project

Geschreven door admin op . Geplaatst in Nieuws, Wist je dat

Beste In 2010 ontstond de vrijetijdswinkel ‘Zin & Zo’ vanuit de Dagwerking in Kontich. Zoals de naam het zegt, kan je hier met al je vragen rond vrije tijd terecht. Bij opstart stippelen de vrijetijdscoaches een individueel traject uit. Ze verduidelijken je vragen, wensen en gaan mee op zoek naar een vrijwilliger die je kan ondersteunen bij datgene wat je graag wil doen op gebied van vrije tijd, bijvoorbeeld deelnemen aan activiteiten van verenigingen in je eigen buurt (bv. sportclub, …). Vandaag stellen we vast dat het Vlaams Agentschap Voor Personen met een Beperking ervoor kiest om een aantal organisaties apart te financieren om vrijetijdsondersteuning aan te bieden. Verder zijn er nog een aantal andere factoren die de huidige werking onder druk brengen:

  • Het kleine team van Zin&Zo kon bijzonder mooie en waardevolle resultaten opleveren, doch was het team te klein om flexibel genoeg op nieuwe vragen te kunnen inspelen.
  • Verder weten we dat de huidige kostprijs van de dienstverlening te hoog ligt, dit om verschillende redenen (kleinschaligheid, intensieve manier van werken, …). Met het oog op de persoonsvolgende financiering zal het kostenplaatje erg hoog liggen, waardoor het merendeel van de cliënten onvoldoende budget zullen hebben om de vrijetijdscoaching in te kopen.

Daarom zal Zin & Zo – in de vorm die we nu kennen- stoppen in september dit jaar. Dit wil echter niet zeggen dat jouw vraag naar vrijetijdsondersteuning niet meer kan worden opgevolgd binnen Pegode. Op dit moment zoeken we naar allerlei mogelijkheden om toch een antwoord te kunnen bieden op jouw vraag. Zo werken we ondertussen aan een gloednieuwe website waarin dit onderwerp ook zeker een plaatsje zal krijgen. Ook werken we aan een plan om meer medewerkers binnen Pegode vaardig te maken in de zoektocht naar inclusieve vrije tijd en vrijwilligers. We gaan ook samenwerken met andere vrijetijdsorganisaties, die mogelijks ook wel wat antwoorden of tips kunnen geven in de zoektocht naar jouw ideale vrijetijdsbesteding. In tussentijd wordt een planning voorzien om de lopende trajecten op te vangen; en concrete oplossingen of antwoorden te formuleren op de bestaande vragen. Nieuwe vragen worden vanaf nu niet meer in overweging genomen. De medewerkers van Zin&Zo nemen contact op met betrokken cliënten om concrete afspraken te maken mbt de planning. Na de ontbinding zullen Ingrid en Lieve van Zin&Zo binnen Pegode nieuwe uitdagingen aangaan. We wensen hen alvast te bedanken voor de mooie resultaten en de inspanningen die ze met veel enthousiasme en engagement de voorbije jaren hebben geleverd, Vriendelijke groeten, Het managementteam”

Vrijetijdswinkel Zin&Zo
Staf van Elzenlaan 5
2550 Kontich
03/440.31.85
Is een project van:
Pegode vzw
Noeverseweg 34
2845 Niel
pegode2
vaphlogowebsite: marketing sense